לעיתים קרובות, העברה של אתר וורדפרס (WordPress) יכולה להיות משימה מאתגרת – אך, אחרי התנסות קלה, בהחלט ניתן לגלות כי לא מדובר במשימה בלתי אפשרית.

במאמר זה אציג לך את השלבים העיקריים אשר יאפשרו לך להחליף חברת אחסון ולהעביר את האתר מחברה X   לחברה Y  בצורה קלה, פשוטה ונכונה.

אם השרת שלך נופל וקם, נופל וקם, נופל וקם – הגיע הזמן להחליף אותו. ב – WFM ניתן למצוא אינספור המלצות, סקירות וחוות דעת על חברות אחסון אתרים אשר יעניקו לך ביצועים, זמני תגובה ואפשרויות אחסון מתקדמות במחירים הוגנים.

איך מעבירים אתר וורדפרס לחברת אחסון אחרת

איך מעבירים אתר וורדפרס לחברת אחסון אחרת?

בשנים האחרונות, לא מעט אתרים פרטיים ועסקיים מבוססים על מערכת וורדפרס (WordPress) אשר מעניקה לבעל האתר יכולות בניית אתרים מתקדמות, פלאגינים ואינספור תבניות עיצוב ייחודיות.

באופן כללי, על מנת להעביר אתר וורדפרס משרת X  לשרת Y, נדרש לבצע את הפעולות הבאות:

  • שינוי DNS – ה – DNS (Domain Name System) מנתב את שם הדומיין שלך לכתובת ה – IP הנכונה של השרת. שינוי ה – DNS  של הדומיין מתבצע אצל רשם הדומיינים שלך (My Names, LiveDNS וכדומה) והוא הכרחי על מנת שכתובת הדומיין תנתב את הגולשים לשרת החדש.
  • העברה ידנית או אוטומטית של קבצי האתר – לאחר שכתובת ה – DNS  של הדומיין שונתה בהצלחה אצל הרשם, יש להעביר בצורה ידנית או אוטומטית את קבצי האתר לשרת החדש. בצורה ידנית יש להוריד את כל מסד הנתונים והקבצים שנמצאים תחת התיקייה public_html בשרת הישן למחשב האישי ולאחר מכן, להעלות אותם לשרת החדש. בעלי אתרים שאינם טכנולוגיים, יכולים להשתמש בפלאגינים כמו BackUpWordPress או UpdraftPlus אשר מאפשרים לגבות ולשחזר את האתר לכל שרת בצורה קלה, מהירה ופשוטה ישירות דרך ממשק הניהול של וורדפרס (WordPress).

חשוב לציין כי חלק נכבד מחברות האחסון, מציעות ללקוחות חדשים שירותי מיגרציה בחינם (העברה של אתרים), כך שתמיד אפשר ליצור קשר עם מוקד התמיכה וליהנות משירות מלא.

לסיכום, אם חברת האחסון שלך לא מספקת את הביצועים, השירות והזמינות הדרושה – חבל להתפשר על חברת אחסון בינונית, אשר יוצרת יותר נזק מאשר תועלת.